29. listopadu 2007

Za Ríšou a Helenkou :-)

Už párkrát to vypadalo nadějně. Poprvé pět centimetrů, podruhé deset centimetrů. SNĚHU :-) Ale vždycky skoro hned roztál, jo jo hold ta jižní Morava... Sníh ještě není, tak nejvyšší čas vyrazit ještě obdivovat pozdní podzimní krásy okolí Brna. Přehrada je pořád polovypuštěná, prý se bude přes zimu vápnit a odzeleňovat.



Podkomorské lesy naštěstí odzeleňovat nebudou :-) Pár symbolických centimetrů sněhu mezi listnatými duby bylo, ale to je určitě jen předzvěst aspoň dvoumetrové sněhové nadílky :-)



Byl jednou jeden Ríša a Helenka. A měli se moc rádi. Až tak moc, že o nich Vilém Mrštík napsal knihu Pohádka máje. Protože se děj knihy odehrává v blízkých Ostrovačicích a místní potřebovali nějak pojmenovat dvě studánky v lese na vesnicí, problém byl vyřešen :-) Od té doby chodí výletníci čepovat zaručeně pitnou vodu k Ríšově a Helenčině a studánce…



Do Žebětína je to už jen kousek, hospoda u Richarda láká nejen na domácí vařené pivo ale i na čaj s citronem. Prostě bez hospody na konci nemůže být žádný pořádný výlet podařený :-)


Žádné komentáře: