2. října 2008

Recept na Římský koláč

Recept na dvoudenní římský koláč.

TĚSTO :
Do středně velké mísy dejte 25 deštivých kapek z Chrámu sv.Pavla za Hradbami,...

... přidejte špetku z výzdoby stropů ve Vatikánských galeriích, ...

... o množství se poraďte s kuchařkami z příčné chodby,...

... rozpalte troubu na 250 stupňů - ale pozor aby z toho nebyl požár jako na fresce v Rafaelových sálech...
... do mísy přidejte dojem z vatikánské knihovny...
... celé těsto zamíchejte a nechte chvilku uležet v chrámu sv. Petra...
... aby bylo těsto dostatečně křehké, je třeba ho uložit na místo se správnou vzdušnou vlhkostí aby řádně vykynulo...
... ale hlavní svatopetrský oltář se pro kynutí těsta moc neosvědčil....
... takže je lepší vyzkoušet jiné místo - třeba ve věži chrámu sv. Petra...
... ale pozor at po cestě nahoru po příkrých schodech těsto nevyklopíte !!!! ...
... pokud těsto nechce dobře kynout, přidejte trochu vody z kašny u Pantheonu...
... pak přidejte trochu španělského koření. To nejlepší se prodává na španělkých schodech...,
... vše dobře promíchejte a těsto nechte uležet přes noc.
POLEVA:

Než se těsto uleží, začneme připravovat polevu. Do šlehače nasypte 20 dkg nočního římského svitu ...
... přidejte půl litru vody z Fontány Di Trevi, řádně vyšlehejte a spolu s těstem nechte uležet do druhé dne.
Do polevy pak přidejte hrst vápence z Kolosea....
... nejkvalitnější vápenec je až na dně Kolosea...
... přisypte trochu červeně z římských lázní v Palatinu...
... a polevu zamíchejte. Odleželé těsto smíchejte s antickým prachem z Forum Romanum...
... těsto nakypřete Antickými sloupy...
... a dejde péct do trouby na 45 minut.
... Na hotové těsto nalejte hotovou polevu a římský koláč je hotový :-) Dobrou chuť :-)

Žádné komentáře: