2. dubna 2012

Američanem snadno a rychle

Co by tak asi mohlo překvapit evropana po příjezdu za oceán....

Už cestou z letiště si nelze nevšimnout... Tam kde jsou v Evropě dva pruhy, v Americe jich mají alespoň třikrát tolik. Prakticky každá obyčejná ulice má dva pruhy pro jeden směr, dva pruhy pro druhý směr a ještě středový odbočovací pruh... To se to pak jezdí :-)Hledáte v autě řadicí páku? Marně :-) Automatická převodovka - pouze brzda a plyn, žádná spojka, auto se řídí tak jako na autodromu na pouti :-) Benzín stojí cca 20 Kč za litr. Naftu tu nemají, na naftu jezdí jen náklaďáky.

Poprvé na velkou za velkou louží. Moc soukromí v americe nenajdete. Záchody jsou odděleny pouze přepážkami, které navíc nejsou až úplně od podlahy do stropu. Ach ty zvuky a ta vůně... :-)

Setmělo se, je čas rozsvítit. Jedno hlavní světlo a jeden vypínač? Zapomeňte :-) Lampičkový systém, každá lampička má samostatný vypínač. Abych rozsvítil všechna světla ve svém pokoji, tak musím zmáčknout celkem sedm vypínačů ... :-)

Chcete se koukat na hodinový film v televizi? Vyčleňte si na to aspoň 3 hodiny. Proč? Po prvních dvou minutách filmu je reklama. Další za deset minut. A další za dalších deset minut. Poslední reklama je těsně před poslední minutou filmu. To potom ta hodina naroste :-)


Americe třikrát zdar :-)

Žádné komentáře: