17. července 2009

Teplo, zima, teplo, zima... přihořívá ... Phoenix :-)

Letošní léto v Čechách zatím nebylo nic moc.... zamračeno, celkem zima, déšť, povodně...
V Phoenixu je to přesně naopak - co bych dal za aspoň jeden chladný den..... Pro představu uvádím předpověď počasí na příští 4 dny:

45 stupňů ve stínu má své výhody i nevýhody. Mezi hlavní výhody patří, že vám rychle uschne mokrý ručník na šňůře :-) Nevýhod je více.... Tak třeba v takovémto počasí není možné skoro vůbec nic dělat...Vedro je už brzo ráno a až večer kolem deváté hodiny, když už je tma, začne být teplota přijatelná... Kam se hrabe Makedonie a smažení vajíček na kapotě auta. Pamatujete?

http://lacmanek.blogspot.com/2007/07/42-c-smame-vajka-na-slunku.html

Kvůli vysokým teplotám je všude klimatizace. V hotelu, v autě, v práci, v pobchodě, v restauraci. Klimatizace je ale všude nastavena na cca 20 stupňů, takže dostávám teplotní šoky - no posuďte moje běžné ráno:

Hotelový pokoj, 7:00 - 22 stupňů (zapnutá klimatizace)

Parkoviště před hotelem, 7:30 - 35 stupňů. Odemykám auto, otevírám všechny dveře abych vyvětral teplý vzduch, startuju motor a zapínam klimatizaci aby se vnitřek auta aspoň trochu zchladil - jinak by se nedalo na rozpálených sedačkách sedět. Po cca dvou minutách teprve můžu nastoupit a odjet do práce.

Auto, cestou do práce , 7:50- 25 stupňů. Klimatizace v autě pracuje naplno a za chvíli už je vevnitř v autě příjemná zima :-)


Parkoviště před Honeywellem, 8:00 - 36 stupňů. Přijíždím do práce. Jako napotvoru je parkoviště plné a volné parkovací místo je až na druhém konci... Takže se cestou přes parkoviště zase pěkně ohřeju :-)

Honeywell , 8:05 - 20 stupňů. Jsem v práci, klimatizace jede naplno... :-)


Podobně se to opakuje během oběda, když jedu s kolegy někam na jídlo. Prostě pořád se střídá teplo, zima, teplo, zima, teplo, zima :-) Kvůli vysokým teplotám se toho ani ve volném čase po práci moc dělat nedá... :-( Maximálně tak do bazénu, ale voda je skoro až nepříjemně teplá, tady asi ohřev vody nepotřebují...

... nebo horolezecká stěna v klimatizovaném horolezeckém centru ....


... nebo zalézt do pelechu v klimatizovánem hotelovém pokoji číslo 336 , odkud píšu i tyhle řádky :-)

Jak se zbavit vysokých teplot? Co třeba hory kolem Phoenixu ? :-) Už aby byl víkend, na nejvyšší hoře Arizony, Humphreys Peaku, bude určitě chladno :-)

Žádné komentáře: